A ComMedias Egyesület 2019. évi nyári tábor

A ComMedias Egyesület nyári tábora a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeinek

Vasvár-Nagymákfa 2019. július 15-21.

  

A ComMedias Egyesület 2011 óta rendszeresen segíti a Böjte Csaba atya tevékenysége által életre hívott Dévai Szent Ferenc Alapítvány látókörébe került gyerekek nyári táborainak szervezését, illetve iskolaidőben az intézményeket egyesével történő felkeresés útján a gyerekek szórakoztató nevelését.

2019-ben is örömmel szerveztük meg az alapítvány gyermekeinek a Vasvárhoz tartozó Nagymákfán a tábori programjaikat és gyűjtöttünk adományokat a tábor költségeinek fedezésére.

A gyerekek a táborban izgalmas programokon vesznek részt, miközben megismerik Vas és Zala megye értékeit.

 

Tábori program

 1. nap. Július 15., hétfő: délutáni megérkezés

Vacsora: Nagymákfán

 

  1. nap. Július 16., kedd:

Délelőtt Nagymákfa: Bűvészműsor

Ebéd: a vasvári iskolában

Ebéd után találkozás Tóth Balázs polgármester úrral és közös fagyizás, városnéző séta Vasváron

Délután strandolás - Szentkút Fürdő Vasvár

Vacsora Nagymákfán a Horgászegyesület és Nagymákfáért Egyesület segítségével

 

  1. nap. Július 17., szerda:

Reggel 08.00 Lovaglás a sárvári Vadkert Majorban

Délelőtt 10:00 Találkozás a sárvári polgármester úrral, fagyizás, Nádasdy-Vár és Múzeum Sárvár

Délután strandolás - Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Vacsora: Tégla Szin Tekéző – PECÖL (tekézés)

 

  1. nap. Július 18., csütörtök:

Délelőtt Nagymákfa szabadprogram

Délután kenuzás a Rábán Körmend és Molnaszecsőd között (vízitúrás egyesületek segítségével)

Vacsora: Molnaszecsődön, a Rába-parton (az önkormányzat segítségével)

 

  1. nap. Július 19., péntek:

Délelőtt Keszthelyen sétahajózás (BAHART)

Ebéd a Park Vendéglőben, Keszthelyen

Délután strandolás a Libás Strandon

Vacsora: Libás Strand Keszthely

 

  1. nap. Július 20., szombat:

Délelőtt Nagymákfán szabadprogram

Ebéd a Vén Gesztenye Csárdában, Rábahídvégen

Ebéd után a vasvári múzeum megtekintése

Délután Strandolás - Szentkút Fürdő Vasvár

Délután Tűzoltóság Vasvár

Vacsora: Tűzoltóság Vasvár

Este Nagymákfa záróest/tábortűz

 

  1. nap. Július 21., vasárnap:

Hazautazás :(

A Vasvári Újság írása alapján készült tábori beszámoló:

 

Élménydús egy hetet töltöttek a dévaiak Vasváron


A Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekcsoportja volt a (vasvári) önkormányzat vendége egy héten át. A város a nagymákfai Erdei Iskolában adott szállást a csaknem húsz fős kirándulócsapatnak.
A táborozók az egy hét alatt megismerkedtek a város és a megye nevezetességeivel, de strandolás és egy balatoni kirándulás is szerepelt a programban.
„Örülünk, hogy mi láthatjuk vendégül a dévaiakat. Szállást, ingyenes strandbelépőt adtunk számukra, valamint sok helyi civil egyesület, segítő működik közre a fogadásukban. Ki egy ebéddel, ki egy vacsorával, van aki programok szervezésével segít” – mondta Tóth Balázs polgármester.
Hozzátette: A nyolc év alatt, mióta Vasvár fogadja a dévaiakat, szinte önjáróvá vált a feladatellátás, mindenki tudja az önkéntesen vállalt dolgát és nagy örömmel működik közre a vendéglátásban.
„Fagylaltozásra is meghívtuk a vendégeinket a vasvári strandnapon. Nagyon hálásak ezek a gyermekek mindenért, amit kaptak, kapnak. Csupa lélekemelő, szívmelengető pillanatokat élhettem át idén is, miközben velük töltöttem egy kis időt. Valószínűleg így volt ezzel minden segítő” – tette hozzá Tóth Balázs polgármester.
Menyhárt Ernő, a Szászvárosi Gyermekotthon vezetője volt a küldöttség vezetője, egyben sofőrje. Elmondta: Szászváros a
Dévai Alapítvány alakulásakor a második helyszín volt, ahova nehéz sorsú gyermekeket fogadtak be egy ferences kolostorba.
Szászvárosban 63 gyermekkel zárták az idei tanévet. Köztük nem csak állandó bentlakók vannak, hanem akik napközis jelleggel esténként vagy hétvégenként hazajárnak. Maga a dévai alapítvány összességében 2200 gyermekről gondoskodik Erdély szerte.
A szociális gondoskodás egyik mintájául szolgáló alapítványnál a siker egyik záloga, hogy csaknem a kezdetektől a nevelők együtt
laknak a gyermekekkel, szinte édesanyaként, édesapaként gondoskodnak a gyermekekről, megadnak számukra mindent, amire szükségük van. Fedél, szeretet, jövőkép az, amit kaphatnak a többi közt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány égisze alatt a fiatalok. „Azon dolgozunk, hogy a társadalom számára hasznos embereket neveljünk és kevesebb szegény, vagy koldus legyen” – mondta a szászvárosi vezető.
A sikerek pedig őket igazolják. Az alapítványtól kikerülők zöme családot alapít, megtalálja a helyét a munkaerőpiacon, van, akinek az évek során kisebb gazdasága lett.
A pályaorientációban is sokat segítenek a nevelők a gyermekeknek. Déván például a turizmus, vendéglátás szakmát sajátíthatják el az általános iskolából kikerülők, akiket szakmaszerzésük után Erdély-szerte és Európában is nagy előszeretettel alkalmaznak. „Összesen 19-en érkeztünk. Déváról zömében, és néhányan Szászvárosból. Rengeteg jó élménnyel gazdagodtunk itt Vasváron és a megyében. Nagyon jó dolog ez, hiszen az ember azért nyaral, hogy jól érezze magát. A városnak, az önkénteseknek köszönhetően mi maximálisan megkaptuk ezt az élményt, amiért nagyon
hálásak vagyunk” – tette hozzá Menyhárt Ernő.
A dévaiak vasvári, vasi kirándulását, táborozását önkéntesek szervezték, számos adományozó civil szervezet, vállalkozó, magánszemély segítette.

A tábor szervezője, a ComMedias Egyesület 375ezer Ft pénzbeni támogatás és körülbelül 480ezer Ft értékű egyéb támogatás (belépők, étel, ital, szabadidős programok) összegyűjtésével járult hozzá a tábor költségvetéséhez. A ComMedias Egyesület támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap és Vasvár Város Önkormányzata

 

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény