Birkás Pálinkafesztivál 2015 program

 

Birkás Pálinkafesztivál 2015

Birkás Pálinkafesztivál Győrvár

 

A Birkás Pálinkafesztivál 2015-ben ötödik alkalommal és mindenki számára szórakoztató program-kavalkáddal várja Győrváron a szórakozni vágyókat. A Birkás Pálinkafesztivál időpontja 2015 július 11, szombat.

 

Birkás Pálinkafesztivál program 2015


12:00 Fesztivál megnyitó

12:10 Béri Balogh Ádám Általános Iskola műsora

13:00 Az Orfeum Vándorszínpad Operett műsora

Fellépők: Oszvald Marika, Bálint Csaba

14:00 Irigy Hónaljmirigy

15:20 Fővédnöki köszöntő

15:30 Magyar Pálinka Lovagrend és az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának felvonulása

16:00 Pálinkaverseny Eredményhirdetése

17:00 Karak

19:00 Belmondo

21:00 R-GO

23:00 Unikum buli

Birkás Pálinkafesztivál 2015 program Győrvár

 

Amíg a győrvári Birkás Pálinkafesztivál programja nem volt nyilvános, csak úgy utaltam az egyik fellépőre, hogy lesznek ugyan gidák, de nem lehet őket megsimogatni! :-) Igen, az R-GO-ra gondoltam. :-)

Ha már vidámság, az Irigy Hónaljmirigy (vagy legalább is annak 50 százaléka, mert így szokták) melegíti a fesztiválozókat 14.00-tól!

 

Stand Up Comedy fellépők

Megrendelés:

Stand Up Comedy fellépők


Birkás Pálinkafesztivál 2015

A tavalyi program:


Birkás pálinkafesztivál 2014 program

 

Birkás Pálinkafesztivál 2014 program

 

A Birkás Pálinkafesztivál program-kavalkádja idén is több ezer látogatót vár Győrvárra. A fesztivál látogatói megismerkedhetnek a Birkás pálinkákkal, a Vasi Hegyhát és a Göcsej ízeivel, termékeivel. Az egész napos vásári forgatag, gyermek játszóház, színpadi produkciók, koncertek, valamint hajnalig tartó bál várja az érdeklődőket. A programot a Pálinka Lovagrend felvonulása színesíti.

Pálinkafőzés

avagy mire figyeljünk házi pálinka készítése közben

– készült a III. Birkás Pálinkafesztivál (2013) tiszteletére

 

Birkás pálinkafesztivál

A pálinkát főzzük jó magyar gyümölcsből – meg minden másból, amitől jobb lesz a cefre.

Az alapanyag, vagyis a gyümölcsök összegyűjtése közben a termőterülettől tartsuk távol a nemzetközi lekvár-maffia mindenre elszánt ügynökeit, vagyis a fejkendős nagymamákat.

Mielőtt a kiskertünkben gyümölcsöt szednénk, feltétlenül igyunk meg néhány decit a tavalyi pálinkából, mert pálinkagőzös leheletünk távol tartja a kellemetlen rovarokat és asszonyokat.

Vigyázzunk, a gyümölcsszedéskor a védőitalként elfogyasztott tavalyi pálinka és a tűző nap hatására a következő hallucinogén kényszerképzetek léphetnek fel:

- Ellenállhatatlan vágy szexuális kapcsolat létesítésére szomszédasszonyunkkal – akihez minden más esetben még vegyvédelmi ruhában sem nyúlnánk hozzá

- Sláger Tibó életművének artikulálatlan éneklése – ettől súlyosan depressziós lehet a kutyánk

 

Legyünk óvatosak, mert önbizalmunk erősödésével egyenesen arányosan nő a Simson motorkerékpárral bemutatott akrobatikus mutatványok után kórházban töltött napok száma.

Bármennyit is iszunk, sose szedjünk földön fekve gyümölcsöt, mert kiszolgáltatottak leszünk a fűkaszás közmunkásokkal szemben, ráadásul a kapirgáló tyúkok is pofán-foshatnak.

A gyümölcsfáról soha ne verjük le bottal a gyümölcsöket, mert 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozhatunk segítőinknek.

A pálinka alapanyagának begyűjtéséhez mindig vegyük igénybe egy férfi családtag segítségét – mert ha szerencsénk van, ő nem lesz annyira részeg, mint mi, és haza tud tolni bennünket talicskával.

A pálinkát fogyasszuk mindig kulturáltan! Lassan kortyolva, élvezettel igyuk – ha nem megy, gyakoroljunk egész este!

Ha mégsem voltunk elég elővigyázatosak és fejkendős öregasszonyok lekvárt főztek a cefrének-valóból, ne keseredjünk el, mert a lekvárból is lehet pálinkát főzni!

Felebarátod házastársát és pálinkáját sose kívánd. Ott a tiéd!

 

A pálinkafogyasztás után mellékhatásként a következő tünetek léphetnek fel:

 

dalolászás (Részegen ki visz majd haza), világmegváltó gondolatok közkinccsé tétele (na…, dikmá… azta…) és váratlan mozgásszínházi bemutatók (hukk… valaki vegye már le rólam a biciklit…)

 

És a legfontosabb: pálinkakóstolás közben legyünk óvatosak a szerelmi vallomásokkal, mert mellékhatásként sodrófával történő fejbevágás léphet fel házisárkányunk jóvoltából.

 

Pálinkafőzés közben a konfliktusok elsimítására kés, szúró vagy vágóeszköz, láncfűrész használata tilos és felesleges! Súlyos veszekedés esetén vitapartnerünket kínáljuk meg egy rosszul sikerült főzetből, az majd elintézi a kis genyát.

Az Élelmiszeripari Törvény előírásai szerint az üveg címkéjére mindig írjuk rá, hogy „pálinka” – nyomokban szilvát, barackot, körtét, svájci sapkát, permetezőt, gumicsizmát tartalmaz.

Ha a frissen lefőzött pálinkát minőségbiztosítási ellenőrzésnek vetjük alá, másnap reggel ne nézzünk tükörbe és kerüljük az összerondított wc miatt artikulálatlanul kiabáló feleségünket.

Birkás Pálinkafesztivál 2016

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény