Blackpool

Részt vettem a világ legnagyobb bűvész-találkozóján!

 

A világ legnagyobb bűvésztalálkozóját minden évben februárban, Blackpoolban, Angliában rendezik meg.

Több mint 3000 bűvész a világ minden tájáról, közel 130 bűvészkellék-kereskedő és lélegzetelállító trükkök, újdonságok, szemináriumok és versenyek...

Ezt nem hagyhattam ki! Nem tartom magam bűvésznek, de régi szerelmem a bűvészet, ezért is használok számos bűvésztrükköt a Family Fun Show műsoraimban. Egyszerűen meg kellett néznem, mit tudnak a világ vezető bűvészei, hol tart a világszínvonal.

Jöjjön egy rövid beszámoló a Blackpool Magic Convention-ről:

Összességében megérte elutazni a kelet-angliai városba, amely -ahogy azt a vasárnapi gálán viccesen mondták- Anglia válasza Las Vegas-ra. Aki járt már Vegasban és Blackpoolban, sírva röhögött ezen...

Aki nekem a szemináriumon előadók közül nagyon tetszett, az Jay Sankey volt (tessék rákeresni a neten!), a világ legkreatívabb bűvészének nevezik, elementáris stílusban ad elő.

Bűvésztalálkozó Blackpool

Örök tanulság: nem fontos, hogy te tudd a leginkább lélegzetelállító trükköt a színpadon, ellenben építs a trükk mellé egy hatalmas show-t, folyamatosan tartsd fenn a feszültséget és lapátold ezerrel a humort.

Richard Sanders volt még zseniális (szintén Kanada, elképesztően, lélegzetelállítóan magával ragadóak ezek a kanadaiak...). A legjobb mutatványa az volt, amikor a néző által választott kártyát a nyakláncon jelentette meg, majd a nézőtől elvett gyűrűt a cipőfűzőjére kötve találtuk meg.

A szombat esti Winners Performances (a különböző kategóriák nyerteseinek bemutatói) azért volt különösen emlékezetes, mert a fiatal bűvészek egész egyszerűen lemosták a gálán vendégként fellépő "nagy" neveket, a számomra nem túl meggyőző Richard Osterlindet és Tom Anders-t. A gálán kiemelkedett a mezőnyből a francia Yann Frisch bemutatója, remélem, hamarosan lesz róla a neten normális videó, mert elképesztő műsort csinált a srác.

A vasárnapi International Close Up Magic bemutatóból az argentin Michel bemutatója volt tanulságos (vettem is tőle egy gondolatolvasás-kelléket).

A vasárnapi gálából a műsor-összekötő funkciót ellátó, Anglia-szerte méltán népszerű humoristák, Clive Webb és Danny Adams vitték a prímet - még az is hihetetlenül szórakoztató volt, amikor bakiztak. Jimmy Tamley hasbeszélő száma volt az első műsorszám, ami felvidított.

Egy idősödő humorista, az 1927-ben született Ken Dodd vezénylet le egy felejthetetlen díjátadót.

Roy Gardner and James egy rendkívül látványos és vicces produkciót adtak elő, ami egy bűvész és inasa kapcsolatát mutatta be izgalmas comedy magic-be csomagolva. Aki még ütött: Michael Finney - olyan, mint a jó scotch - minél idősebb, annál jobb.

Akiknek leírtam a nevét, érdemes anyagot nézni róluk a neten - ha egyáltalán van fent róluk valami.


Utóirat: Magyarországnak miért nincs színvonalas comedy magic előadója?

 

Frissítve: Yann Frisch

 

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény