Bödőcs Tibor: Böllérbalett

 

Böllérbalett

Bödőcs Tibor Böllérbalett

Bödőcs Tibor, a kiváló Karinthy-gyűrűs humorista "Böllérbalett" című önálló estjét mutatta be a Comedy Central  2014 szilveszterén. A Böllérbalettet aztán a humorista rajongói feltöltötték a YouTube-ra, de a tv-csatorna letiltatta - a Humorista Blogon azonban (még) megnézhető!

A népszerű humorista hosszú idő (a Showder Klub-os szerződésének lejárta) után ősszel tért vissza a televíziózáshoz „Az élet értelme és kertészeti tippek” című estjével. A Böllérbalett minden eddiginél „közéletibb”, bár aktuálpolitikai utalások helyett Bödőcs inkább a „nagy egészet” veszi górcső alá a tőle megszokott, utánozhatatlan stílusban.


„Már a szakmai bölcsőben, a Zala megyei kezdeteknél gőgicséltem közéleti témákról. A középiskolában sajtószemlével kezdtem a napot az órák alatt, szóval ez az érdeklődés nem új” – magyarázta a témaválasztást a humorista. Maga a különös cím arra utal, hogy egy stand up műsor akkor jó, ha bohém, mint egy bepálinkázott böllér, ám sebészien pontos, akárcsak a profi balett táncos lépései.

Bödőcs ezúttal szilveszterkor is vissza-visszatéved kiapadhatatlan „szociokútjához”, inspirációi állandó helyszínéhez, szülőfalujához, Búcsúszentlászlóhoz. A valóságban ritkán látni őt tollal a helyi kocsmában.

„A jegyzetfüzet elriasztaná az adatközlőket, fejben jegyzetelek és állandó ásatást tartok az emlékeimben, hátha felbukkan valami új lelet. Ehhez nem kell ott lennem a faluban, a Blaha Lujza téren is eszembe juthat egy búcsúszentlászlói jelenet. Persze gyakran hazalátogatok és olyankor mindig felfedezek valami új részletet” – mesélte munkamódszereiről a humorista.Cefre Palota 2015


Bödőcs másfél éven át járta az országot a Böllérbalettel, folyamatosan finomítgatta, alakítgatta, és most, hogy végre tökéletesen összeállt, el is búcsúzik tőle. Miután a Comedy Central szilveszterkor bemutatta a Böllérbalett c. műsorát, többet ezzel az anyaggal már nem lép fel.

„Nyilván fájdalmas a búcsú, már most számolom, hányszor mondhatom el a poénokat. Ugyanakkor izgalmas, hogy következő, februárban bemutatandó estem, a Cefre Palota hogyan áll össze, lesz-e működő műsor a most még csak kavargó motívumokból” – mondta.

 A Böllérbalett című műsor megnézhető a Humorista Blog-on vagy a szepbence.hu-n!

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény