Bödőcs Tibor: Böllérbalett

 

Böllérbalett

Bödőcs Tibor Böllérbalett

 

Bödőcs Tibor, a kiváló Karinthy-gyűrűs humorista "Böllérbalett" című önálló estjét mutatta be a Comedy Central  2014 szilveszterén. A Böllérbalettet aztán a humorista rajongói feltöltötték a YouTube-ra, de a tv-csatorna letiltatta - a Humorista Blogon azonban (még) megnézhető!

A népszerű humorista hosszú idő (a Showder Klub-os szerződésének lejárta) után ősszel tért vissza a televíziózáshoz „Az élet értelme és kertészeti tippek” című estjével. A Böllérbalett minden eddiginél „közéletibb”, bár aktuálpolitikai utalások helyett Bödőcs inkább a „nagy egészet” veszi górcső alá a tőle megszokott, utánozhatatlan stílusban.


„Már a szakmai bölcsőben, a Zala megyei kezdeteknél gőgicséltem közéleti témákról. A középiskolában sajtószemlével kezdtem a napot az órák alatt, szóval ez az érdeklődés nem új” – magyarázta a témaválasztást a humorista. Maga a különös cím arra utal, hogy egy stand up műsor akkor jó, ha bohém, mint egy bepálinkázott böllér, ám sebészien pontos, akárcsak a profi balett táncos lépései.

Bödőcs ezúttal szilveszterkor is vissza-visszatéved kiapadhatatlan „szociokútjához”, inspirációi állandó helyszínéhez, szülőfalujához, Búcsúszentlászlóhoz. A valóságban ritkán látni őt tollal a helyi kocsmában.

„A jegyzetfüzet elriasztaná az adatközlőket, fejben jegyzetelek és állandó ásatást tartok az emlékeimben, hátha felbukkan valami új lelet. Ehhez nem kell ott lennem a faluban, a Blaha Lujza téren is eszembe juthat egy búcsúszentlászlói jelenet. Persze gyakran hazalátogatok és olyankor mindig felfedezek valami új részletet” – mesélte munkamódszereiről a humorista.


Cefre Palota 2015


Bödőcs másfél éven át járta az országot a Böllérbalettel, folyamatosan finomítgatta, alakítgatta, és most, hogy végre tökéletesen összeállt, el is búcsúzik tőle. Miután a Comedy Central szilveszterkor bemutatta a Böllérbalett c. műsorát, többet ezzel az anyaggal már nem lép fel.

„Nyilván fájdalmas a búcsú, már most számolom, hányszor mondhatom el a poénokat. Ugyanakkor izgalmas, hogy következő, februárban bemutatandó estem, a Cefre Palota hogyan áll össze, lesz-e működő műsor a most még csak kavargó motívumokból” – mondta.

 

A Böllérbalett című műsor megnézhető a Humorista Blog-on vagy a szepbence.hu-n!

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

2021. ápr. 19.

Mogács Dániel elérhetősége

Mogács Dániel elérhetősége kapcsán többen kerestek már bennünket, ezért leírtuk a stand up comedy humorista előadót érintő legfontosabb tudnivalókat - és még az életrajzát is elolvashatod! 

Reflektorfény