Ilyen volt a humoristák nyara 2020-ban

Forgács Gábor humorista beteg

Népszerű humorista előadók több alkalommal is szerepeltek a hírekben 2020 nyarán - sajnos nem mindig kaptunk róluk jó híreket.

Ismét kórházba került Forgács Gábor színész-humorista, akinél március végén diagnosztizáltak áttétes prosztatarákot – írja a Blikk. A 72 éves Forgács Gábor azóta több műtéten és kemoterápián is átesett. Pár napja még boldogan újságolta, hogy otthon lábadozik. "Július 13-án megoperáltak. Nem sok maradt belőlem, de legalább a rákos daganatból sem, s most úgy tűnik, hogy még legalább öt évig élhetek. Ez pedig azért jobban hangzik, mint a hat hónap." – nyilatkozta Forgács, akinek az orvosok korábban azt mondták, maximum fél évig élhet még. A népszerű színész-humorista heteken keresztül intenzíven volt, három napig pedig kómában feküdt, miután rosszul reagált az altatásra és összeomlott a keringése.

"Nem volt ez egy könnyű csata, és ugyan a lécet megugrottam, de még keressük a puha pontot, ahol landolok. Az tény, hogy prof. dr. Gál János és csapata, a Semmelweis Klinika intenzív, valamint az urológiai klinikai orvosai és nővérei háromszor mentették meg az életem, és volt egy-két necces pillanat, amikor szepszises lettem a műtétem után. Sajnos még nincs vége a harcnak, sok kezelés vár még rám, hiszen van egy szörnyű rákom. Bár remélem, most már múlt időben azt mondhatom, hogy volt – nyilatkozta bizakodóan a humorista, de sajnos kiderült, hogy néhány napja ismét kórházba került, az állapota az elmúlt napokban romlott, egyre gyengébbnek érezte magát, ezért a családjával úgy döntött, visszamegy a kórházba.

Forgács Gábor humorista betegsége

"Édesapámat kedden délelőtt újra kórházba kellett szállítani. A hazatérése utáni első napokhoz képest a maximális gondoskodás ellenére gyengébbnek érezte magát. A biztonsága érdekében apuval közösen úgy döntöttünk, hogy jobb neki, ha szakemberek vigyáznak rá ismét." – mondta Győrfi-Forgács Beáta, a színész lánya.

A színész-humorista és családja úgy döntött, felépüléséig sem ő, sem a család nem beszél a kórházi kezeléseiről.

Jobb hírek érkeztek viszont a 63 éves Ihos Józsefről, aki két éve még 103 kilogrammot nyomott, mostanra ebből tizenhetet leadott.

"Szerencsére nem betegség miatt fogytam le, hanem azért, hogy ne legyen komolyabb egészségi problémám." – mondta a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett humorista, Kató néni megformálója.

Ihos József humorista lefogyott

"A tavalyi kontrollon magasabb volt a cukrom és a koleszterinem a kelleténél, mire a doki felírt nekem egy koleszterincsökkentőt, és azt javasolta, bánjak csínján a szénhidrátokkal. Számítottam rá, hogy hatvan felett lejárhat a garanciám, és még aznap életmódot váltottam. Az esti evést elhagytam és minden reggel futok egyet a kutyánkkal. Ő a személyi edzőm. Lekopogom, most már minden értékem megfelelő. A vérnyomásom is beállt 140 alá, ezzel a súllyal meg tudtam fogni, pedig amikor mázsás voltam, szinte mindig fölötte mozgott és szednem kellett a vérnyomáscsökkentőt. Amúgy a reggeli futáson kívül is sokat mozgok, amire szükség is van, mert a feleségem bitang jól főz és bár a mennyiségre ügyelek, mindketten szeretünk finomakat enni. Pont a minap ünnepeltük az egyéves házassági évfordulónkat és a nejem megjegyezte, bár pocakosan is tetszettem neki, ilyen karácsonyfadíszként is jól nézek ki."

Ihos Józsefnek a fogyás miatt a ruhatárjának a nagy részét is le kell cserélnie.

"Ez még folyamatban van, de a korábbi dolgokat is elővettem, mert az érettségi környékén is 85-86 kiló voltam. Szerencsére Kató néni otthonkája nem lötyög rajtam, mert a műszálas anyag ugyebár idomul az asszonyságok alakjához. Persze ha így folytatom, lassan körülnézhetek az Úttörő Áruházban, de tovább nem akarok fogyni, mert akkor már izmot is veszítenék. Úgy érzem, most egyensúlyban vagyok. Már ott tartok, hogy amikor délután kezdek megéhezni, automatikusan nyúlok az almák után és két-három szemmel el is telek. Tényleg sikerült életmódot váltanom, és így, szűkösebben is jól érzem magam a bőrömben."

Fűre lépni Ihos címmel hét éve megy a Muzsika TV-n a humorista műsora, amelyben egyre többet énekel Ihos József, sőt a felesége, Szekeres Éva (42) is dalra fakad.

"A csatorna vezetősége szólt, hogy hát ez mégiscsak zenetévé, úgyhogy már ott tartok, hogy dalokat is írok, meg persze slágereket átírok. Felhívott az egykori énektanárom, és nevetve rákérdezett: „Jól emlékszem, József, neked hármasnál sosem volt jobb jegyed énekből?”.

Aranyosi és Badár humoristák

Aranyosi Péter és Badár Sándor is folytatta az országjárást nyáron - közös műsorukkal és szólóban is. Aranyosi Péter ráadásul Vida Péterrel és Dombóvári Istvánnal is rengeteget lépett fel, szóval elég mozgalmas nyarat tudnak a humoristák a hátuk mögött. A fáradalmaikat Badár és Aranyosi egyébként közös nyaralással pihenték ki egy csodálatos európai szigeten, ahová Péter elvitte a családját is. 

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény