Nem humorista, hanem Scherer Péter kapta a Karinthy-gyűrűt

Karinthy-gyűrű 2020 Scherer Péter

A humoristák közül mindenkit váratlanul ért, hogy a Karinthy-gyűrűt a kiváló színész, Scherer Péter kapta. 

"Online ünnepi műsorban adta át a közmédia legrangosabb díjait Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a díjakat alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – közölte az MTVA Sajtóosztálya szerdán az MTI-vel. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó Karinthy-gyűrű idei díjazottja, Scherer Péter Jászai Mari-díjas színész lett."

Scherer Péter Karinthy-gyűrű 2020

Scherer Péter 1961. november 16-án született Ajkán Scherer József és Jány Zsuzsanna gyermekeként. 1980-ban érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte.

1984-től tagja volt az Arvisura Színházi Társulatnak, alapító tagja a legendás Bárka Színháznak, később a Krétakör Színházzal is dolgozott. Jelenleg a Nézőművészeti Kft. és a Centrál Színház színpadán is rendszeresen szerepel.

Állandó filmes partnere Mucsi Zoltán, ismertebb alakításai az Argo, az Egy bolond százat csinál, a Papírkutyák, a Szuperbojz, a Made in Hungária, A vizsga, a Kossuthkifli és a Kincsem című produkciókhoz köthetők. Olyan sorozatokban szerepel, mint az Apatigris, Válótársak vagy épp a Beugró.

Színházi és filmes munkái mellett rendszeresen szinkronizál.

Díjai:

Színikritikusok díja (1995)
A filmkritikusok díja (1999)
A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (2007)
Jászai Mari-díj (2009)

Karinthy-gyűrű 2020

Scherer Péter így nyilatkozott a Karinthy-gyűrű átvételekor:

"Apám mindig azt mondta, amit Rejtő Jenő, hogy óvakodj a humortalan emberektől, mert akinek nincs humora, az bánt. A humor szerintem leginkább túlélés. A humorban nem ismerek tréfát – tehát én Karinthyval mindenben egyetértek."

Sokan nem örülnek, hogy a Karinthy-gyűrű átadásainak hagyományát drasztikusan és a szakmával való egyeztetés nélkül változtatták meg. (A Humorista Blog szerint a legfontosabb szabály a Karinthy-gyűrűvel kapcsolatban: a Rádiókabaré adott évadában kiemelkedőt nyújtó humoristának adható, a névadó Karinthy Frigyes születésnapján.) 

Úgy látszik, ma már nem feltétel, hogy a gyűrű nyertese rendszeresen fellépjen/maradandót alkosson a Rádiókabaréban, bár ezt eddig sehol nem kommunikálták, illetve ezzel kapcsolatban nem találni hivatalos magyarázatot.

Scherer Péter kvalitásait minden humorista elismeri, a színművészt nagyon szeretik, de - ahogy egyik humorista fogalmazott - akkor (ennyi erővel) a legjobb zeneszerző díját igazán megkaphatná egy humorista. 

Scherer Péternek a humorista fellépők egy emberként gratulálnak, "a felháborodás nem Neked szól"! 

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény