Nem humorista, hanem Scherer Péter kapta a Karinthy-gyűrűt

Karinthy-gyűrű 2020 Scherer Péter

A humoristák közül mindenkit váratlanul ért, hogy a Karinthy-gyűrűt a kiváló színész, Scherer Péter kapta. 

"Online ünnepi műsorban adta át a közmédia legrangosabb díjait Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a díjakat alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója – közölte az MTVA Sajtóosztálya szerdán az MTI-vel. A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó Karinthy-gyűrű idei díjazottja, Scherer Péter Jászai Mari-díjas színész lett."

Scherer Péter Karinthy-gyűrű 2020

Scherer Péter 1961. november 16-án született Ajkán Scherer József és Jány Zsuzsanna gyermekeként. 1980-ban érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnáziumban, felsőfokú tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen végezte.

1984-től tagja volt az Arvisura Színházi Társulatnak, alapító tagja a legendás Bárka Színháznak, később a Krétakör Színházzal is dolgozott. Jelenleg a Nézőművészeti Kft. és a Centrál Színház színpadán is rendszeresen szerepel.

Állandó filmes partnere Mucsi Zoltán, ismertebb alakításai az Argo, az Egy bolond százat csinál, a Papírkutyák, a Szuperbojz, a Made in Hungária, A vizsga, a Kossuthkifli és a Kincsem című produkciókhoz köthetők. Olyan sorozatokban szerepel, mint az Apatigris, Válótársak vagy épp a Beugró.

Színházi és filmes munkái mellett rendszeresen szinkronizál.

Díjai:

Színikritikusok díja (1995)
A filmkritikusok díja (1999)
A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (2007)
Jászai Mari-díj (2009)

Karinthy-gyűrű 2020

Scherer Péter így nyilatkozott a Karinthy-gyűrű átvételekor:

"Apám mindig azt mondta, amit Rejtő Jenő, hogy óvakodj a humortalan emberektől, mert akinek nincs humora, az bánt. A humor szerintem leginkább túlélés. A humorban nem ismerek tréfát – tehát én Karinthyval mindenben egyetértek."

Sokan nem örülnek, hogy a Karinthy-gyűrű átadásainak hagyományát drasztikusan és a szakmával való egyeztetés nélkül változtatták meg. (A Humorista Blog szerint a legfontosabb szabály a Karinthy-gyűrűvel kapcsolatban: a Rádiókabaré adott évadában kiemelkedőt nyújtó humoristának adható, a névadó Karinthy Frigyes születésnapján.) 

Úgy látszik, ma már nem feltétel, hogy a gyűrű nyertese rendszeresen fellépjen/maradandót alkosson a Rádiókabaréban, bár ezt eddig sehol nem kommunikálták, illetve ezzel kapcsolatban nem találni hivatalos magyarázatot.

Scherer Péter kvalitásait minden humorista elismeri, a színművészt nagyon szeretik, de - ahogy egyik humorista fogalmazott - akkor (ennyi erővel) a legjobb zeneszerző díját igazán megkaphatná egy humorista. 

Scherer Péternek a humorista fellépők egy emberként gratulálnak, "a felháborodás nem Neked szól"! 

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

2021. ápr. 19.

Mogács Dániel elérhetősége

Mogács Dániel elérhetősége kapcsán többen kerestek már bennünket, ezért leírtuk a stand up comedy humorista előadót érintő legfontosabb tudnivalókat - és még az életrajzát is elolvashatod! 

Reflektorfény