Pro Natus-díj


Pro Natus-díj


A hátrányos helyzetű gyerekeket támogató Tradíció és Jövő Alapítvány díjat hozott létre, hogy elismerjék azoknak a non-profit szervezeteknek a munkáját, amelyek a hátrányos helyzetű gyerekeket, vagy az őket segítőket rendszeresen támogatják.

A 2018 január elsején kihirdetett határozat szerint az első Pro Natus-díjat az egri Animus Egyesület kapja.

Lepres Dávid, a díjat odaítélő civil szervezet, a Tradíció és Jövő Alapítvány titkára szerint az Animus Egyesület évek óta kitüntetett figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére - Magyarországon és a Kárpát-medence magyarok lakta területein egyaránt.

Alakulása óta az egyesület tagjai önzetlenül segítenek hátrányos helyzetű, testi fogyatékkal élő vagy mélyszegénységben élő roma gyermekeken. A gyerekeknek táborokat, programokat, tehetségkutató rendezvényeket szerveznek, gyerekműsorokkal szórakoztatják őket.

Az Animus Egyesület évek óta rendszeresen szervez programokat a Böjte Csaba atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondjaira bízott gyerekeinek. Az egyesület tagjai nemcsak Erdélyben szórakoztatják a gyerekeket, hanem régóta bekapcsolódnak a magyarországi programjaik szervezésébe is, több helyszínen, számos magyarországi megyét és régiót érintve.

A Pro Natus-díjjal az Animus Egyesület tagjainak évek óta tartó színvonalas munkáját köszönik meg és bátorítják őket a további lelkes és önkéntes munkavégzésre.

Az Animus Egyesület alelnöke, Dr. Cserháti Csaba, Libertiny Mária elnök asszony és az egyesület tagjai nevében megköszönte az elismerést, és ígéretet tett arra, hogy a jövőben (amennyiben pénzügyi helyzetük is megengedi) még változatosabb, még izgalmasabb, még több gyermeknek élményt adó programot fognak szervezni az egyesület tagjai és önkéntesei. Terveik szerint az egyesület elsődleges célcsoportját 2018-ban filmkészítő tábor, kézműves foglalkozások, interaktív gyerekműsorok, hagyományőrző- és nemzeti identitást erősítő programok, bűvészműsor, ismeretterjesztő előadások fogják majd szórakoztatni - az óvodástól a fiatal felnőtt korosztályig.

Az Animus Egyesület munkáját a Nemzeti Együttműködési Alap mellett 2017-ben Eger Megyei Jogú Város, a Miniszterelnökség, valamint cégek-magánszemélyek is támogatták. Az Animus Egyesület 2018-ban is több jótékonysági programot szervez erdélyi és magyarországi, nélkülözéssel élő honfitársunk megsegítésére, támogatására.

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény