Bödőcs Tibor beszéde Hofi emléktáblájának avatásán

Bödőcs Tibor a legjobb magyar humorista Hofi Géza emléktáblájának avatási beszéde

A valaha élt egyik legjobb magyar humorista, Hofi Géza születésének 85. évfordulóján a jelenlegi legjobb magyar humorista, Bödőcs Tibor mondott humoros és elementáris erejű beszédet. 

1936. július 2-án született Hoffmann Géza, akit a hatvanas évek vége óta egy ország hívott Hofinak. Hofi Géza, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas humorista, előadóművész, színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja életművét nem csak ezek a díjak jellemzik. Neve fogalommá vált; önálló műfajt teremtett a kádári Magyarországon, és a rendszerváltás után sem volt műfajában méltó ellenfele.

2021. július 2-án felavatták Hofi Géza emléktábláját az Anker közben: egykori otthonának homlokzatán kapott helyet az emléktábla. Az emléktábla elkészítésére az önkormányzat írt ki pályázatot, végül Megyeri János szobrászművész készítette el a felavatott művet. Megyeri a kerületi honlap beszámolója alapján „realista szobrászként művében Hofi kicsit csibészes, megmondóemberes, végtelenül szerethető karakterét akarta megjeleníteni”.

A rendezvényen közreműködött Bödőcs Tibor humorista, Malek Miklós zeneszerző, karmester, Hofi Ildikó, Hofi Géza özvegye, valamint Soproni Tamás, Terézváros polgármestere és Szilágyi Erika önkormányzati képviselő, a táblaállítás kezdeményezője is.

Bödőcs Tibor beszéde Hofi Géza emléktáblájának avatásán


A sokak szerint valava élt legjobb magyar humorista, Hofi Géza önálló estjeire csak protekcióval, jegyüzérektől szerzett vagy hónapokkal korábban megvásárolt jeggyel lehetett bejutni. 2001 tavaszán ünnepelte az Élelem bére című műsorának 1500. előadását, egy év múlva, 2002. április 7-én lépett utoljára színpadra, három nap múlva Hofi Géza halálhírére ébredt az ország.
Poénjai szállóigévé váltak, felvételei ma is kurrens tartalomnak számítanak az online felületeken.

A legendás humorista arcvonásait szobor őrzi a Thália Színház előtt, kisbolygót neveztek el róla 180857 Hofigéza néven, dolgoznak a róla készülő filmen, és most már az Anker köz 1–3. szám alatt megtalálható ház falán emléktábla is őrzi a szellemiségét. Hofi Géza 1968 óta lakott itt haláláig.

Humorista fellépés árak

Bödőcs Tibor új műsora

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény