Bűvészműsor árva gyerekeknek

 

Bűvészműsor

Böjte Csaba atya árva gyerekeinek

 

Bűvészműsor árva gyerekeknek

 

Böjte Csaba atya árva gyerekeinek, vagyis a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Vasváron táborozó gyermekcsoportjának tartottam idén is egy jótékonysági stand up comedy és bűvészműsort.


A Nyugat Médiacsoport (a Nyugat Rádió Szombathely, valamint az ISIS Rádió Sárvár és az ISIS Rádió Körmend szervezésében, Vasvár Város Önkormányzatának segítségével) már sokadik alkalommal invitálta Vasvárra az erdélyi Déván lakó árva gyerekeket.

Böjte Csaba testvér pártfogoltjainak életre szóló élményt jelentett a magyarországi kirándulás, amelynek során a gyerekek megismerkednek Szombathely és Vasvár környékének nevezetességeivel, de természetesen strandoltak, pihentek is.

Örömükhöz a ComMedias és az Animus Egyesület jóvoltából egy interaktív bűvészműsor keretében én is hozzájárultam, erről tanúskodik a fenti fénykép!

Kiderült, hogy a "Világ legügyetlenebb bűvésze" 2015-ben sem tud hibátlan bűvészműsort készíteni, viszont ez a nézőknek rendkívül szórakoztató!

 

A legrosszabb bűvész jótékony célú bűvészműsora

Bűvészműsor árva gyerekeknek 2014-ben is volt Vasváron

 

Böjte Csaba élete


Böjte Csaba civilként autóvillamossági szerelőnek tanult, majd miután ezt a szakmáját feladta, egy évig élt és dolgozott bányászként a Hargitán. Ezzel a döntéssel, akaraterejét próbára téve, lelkiekben már a papi pályára készült.


Édesapja költő volt, s egy verse miatt a Ceaușescu-rezsim bírósága hét évi börtönre ítélte, ahonnan négy és fél év múlva szabadult. A börtönben elszenvedett kínzások és egyéb megpróbáltatások következtében szabadulása után másfél hónappal meghalt. Csabának ez alapvető momentum volt annak megértésében, hogy a baj nem az emberben, hanem a tudatlanságban lakozik. Ennek hatására döntötte el, hogy pap lesz.

A ferences rendbe még a Ceaușescu-diktatúra alatt, 1982-ben jelentkezett, a legnagyobb titokban. Tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte, mielőtt 1989-ben pappá szentelték.

Böjte Csaba életeTöbb helyen eltöltött papi szolgálata után 1992-ben Dévára helyezték, ahol jelentős fordulatot vett az élete.

Oltalmába fogadott néhány utcagyereket, és a lakatot leverve az elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek.

A román hatóságok ellenezték ezt a lépését, és többször felszólították az épület elhagyására.

Böjte atya válasza az volt, hogy a gyerekeket rakják az utcára a rendőrök. Ez nem történt meg.

Az árvákat befogadó ferences rendi szerzetesnek hamar híre ment Déván.

Mára tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában és Magyarországon is.

Az alapvető életfeltételeken kívül (ruha, étel, stb.) taníttatásukkal is foglalkozik, melybe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik.

(Fotó és forrás: Wikipedia)

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény