Gyerekműsor a dévai gyerekeknek

 

Gyerekműsor

a Dévai Szent Ferenc Alapítvány (Böjte Csaba atya) gyerekeinek

“Nagy-nagy hálával mondok köszönetet mindazoknak, akik céljaink valóra váltásánál szerepet, feladatot vállaltak és vállalnak. Imádságos szeretettel gondolok azokra, akik életükből éveket, vagy csak néhány napot áldoztak arra, hogy együtt építhessük Isten országát.”
Csaba testvér

Bűvészműsor gyerekeknek

Az Animus Egyesület, a ComMedias Egyesület és a Csillagvár Alapítvány hosszú évek óta részt vesz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondjaira bízott gyerekek programjainak szervezésében. Az alapítvány illetve az alapítványt segítő civil szervezetek az árva, félárva, vagy szociálisan nehéz helyzetben lévő gyerekek mindennapjait igyekeznek gondtalanná, teljes értékűvé tenni.

2017 forró júliusában egy olyan gyerekműsor került bemutatásra a gyerekeknek szervezett magyarországi táborban, amely lufikkal kapcsolatos játékokat foglalt magába, mint például luficsata, lufifújás különleges eszközökkel, lufiborotválás és a vízi-bomba csata, amely nagy népszerűségnek örvendett.

Bűvészműsor dévai gyerekeknekA korábbi években minden táborban bűvészműsor lett bemutatva a dévai gyerekeknek, 2017-ben viszont a nagy melegre való tekintettel a szabad téri lufis/vizes műsor is nagy sikert aratott.


Bűvészműsor árva gyerekeknek

Bűvészműsorok 2015-2016-ban

 

Böjte Csaba testvér pártfogoltjainak 2017-ben is életre szóló élményt jelentett a magyarországi kirándulás.Ősszel viszont az Animus Egyesület és a NEA jóvoltából egy újabb interaktív bűvészműsor indul turnéra, hogy felkeresse a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondjaira bízott gyermekeket az erdélyi intézményekben!

 

A legrosszabb bűvész jótékony célú bűvészműsora


 

Bűvészműsor árva gyerekeknek 2014-ben az Animus Egyesület szervezésében

A

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány

 

Böjte Csaba (Kolozsvár, 1959. január 24. –) ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása. A Szent Ferenc Alapítványt eredetileg az erdélyi ferences szerzetesek hozták létre 1993 tavaszán. Célja segíteni a bajban, nehéz helyzetben lévő legkisebbeket.

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Csaba testvér alapításával 2002-ben jött létre, elsősorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák támogatására. Az alapítvány munkatársainak tevékenysége a következő:

- a gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi és szociális fejlődésük elősegítése, szociális védelme
- a gyermekek hagyományőrző tevékenységének, nevelésének elősegítése, támogatása ennek során a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása
- a nemzeti kulturális értékek megismertetése nemzetközi szinten
- magyarországi és nemzetközi táborok szervezése, ezen táborokon való részvétel finanszírozása
- az alapítvány segítséget kíván nyújtani a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában, a beiskoláztatásában, a pályaválasztásban, szakmai képzésben, számukra munkahelyek létrehozásában, kialakításában.

 

Böjte Csaba élete

Böjte Csaba civilként autóvillamossági szerelőnek tanult, majd miután ezt a szakmáját feladta, egy évig élt és dolgozott bányászként a Hargitán. Ezzel a döntéssel, akaraterejét próbára téve, lelkiekben már a papi pályára készült.


Édesapja költő volt, s egy verse miatt a Ceaușescu-rezsim bírósága hét évi börtönre ítélte, ahonnan négy és fél év múlva szabadult. A börtönben elszenvedett kínzások és egyéb megpróbáltatások következtében szabadulása után másfél hónappal meghalt. Csabának ez alapvető momentum volt annak megértésében, hogy a baj nem az emberben, hanem a tudatlanságban lakozik. Ennek hatására döntötte el, hogy pap lesz.

A ferences rendbe még a Ceaușescu-diktatúra alatt, 1982-ben jelentkezett, a legnagyobb titokban. Tanulmányait Gyulafehérváron és Esztergomban végezte, mielőtt 1989-ben pappá szentelték.

 

Böjte Csaba élete

Több helyen eltöltött papi szolgálata után 1992-ben Dévára helyezték, ahol jelentős fordulatot vett az élete.

Oltalmába fogadott néhány utcagyereket, és a lakatot leverve az elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostorba költöztek.

A román hatóságok ellenezték ezt a lépését, és többször felszólították az épület elhagyására.

Böjte atya válasza az volt, hogy a gyerekeket rakják az utcára a rendőrök. Ez nem történt meg. 

Az árvákat befogadó ferences rendi szerzetesnek hamar híre ment Déván.

Mára tevékenységét elismerik egész Erdélyben, Romániában, Magyarországon és Európa-szerte is.

Az alapvető életfeltételeken kívül (ruha, étel, stb.) taníttatásukkal is foglalkozik, melybe vallási és erkölcsi nevelésük is beletartozik.

 

(Fotó és forrás: Wikipedia)

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény