Mennyit keres egy stand up comedy humorista?

Bödőcs Tibor - mennyit keres egy stand up comedy humorista

Mennyit keres egy humorista - sűrűn feltett kérdés a Gyakorikérdések.hu-n és a baráti beszélgetésekben is.

Nemrég a Forbes magazin kiszámolta, mennyit keresnek a legsikeresebb humoristák - Kovács András Péter pedig reagált rá a Facebookon. Igazságot nem akarunk tenni, de az elmúlt időszak legnagyobb port felvert híreivel kapcsolatban összefoglaltuk a lényeget. 

A Forbes magazin a nyilvánosan elérhető cégbeszámolók alapján kiszámolta, hogy a legjobban kereső magyar stand up comedy humorista nem más... mint Bödőcs Tibor, akit Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán és Kiss Ádám követi.

Nagy különbség azonban Bödőcs példájával szemben, hogy a Kőhalmi és Kőhalmi Kft. nem rendelkezik combos eredménytartalékkal: nagyjából ötvenmillió forintot mutat a humorista mérlege, a tavalyi és az idei adózott eredményt is osztalékként fizette ki egyetlen tulajdonosának, Kőhalmi Zoltánnak.

Aranyosi Péter humorista mennyit keres

Kiss Ádám nagyot bukott, azóta talpra állt

  • Bödőcshöz és Kőhalmihoz hasonlóan Aranyosi Péter cégeinek beszámolóin keresztül is betekintést nyerhetünk a humorista teljesítményére: Aranyosi Art-Peba nevű, televízióműsor összeállításával, szolgáltatásával foglalkozó cége tavaly 21 milliós árbevétellel és 16 milliós eredménnyel, tavalyelőtt pedig tíz- és hatmillió forinttal zárt. Az előadó-művészettel foglalkozó, szintén Aranyosihoz tartozó Dumaart tavaly 24 milliós árbevételével 17 milliós profitot, tavalyelőtt szinte ugyanekkora árbevétel mellett pedig közel 13 milliót termelt. (Ezzel az Aranyosi érdekeltségeibe tartozó két cég összprofitja 2021-ben 33 millió forint, így tulajdonképpen előzi Kőhalmit.) A Dumaart eredményét az elmúlt két évben osztalékként ki is fizette.
  • Kiss Ádám vállalkozása, a Kiss Creative Kft. a 2010-es évek elején még egészen miniatűr, pármilliós profitot produkált, 2020-ban pedig a nyolcmilliós árbevétel mellett nem tudta kitermelni a majdnem 25 millió forintos anyag- és személyi jellegű ráfordításait, ezért 16 milliós mínuszban zárta a pandémia első évét. 2021-ben Kiss azonban rákapcsolt, 42 milliós árbevételével 22 millió forinttal zárta az évet, tavalyelőtti esése után tanusított fiskális szigoráról pedig a magyar kormány is példát vihetne: hiába a profit, nem fizetett osztalékot az adózott eredmény terhére.
  • Dombóvári István cége, a neve ellenére szintén előadó-művészettel foglalkozó Never2late Consulting a koronavírus miatt szinte felére esett vissza, már ami az árbevételt érinti: a 2020-as 24 millió forintról 12-re zsugorodott. A nyereségességet sikerült megtartania a humoristának, ez viszont arányaiban sokkal nagyobbat esett: kilencről kétmillió forintra csökkent. Ennek ellenére az előző évek eredménytartalékának terhére fizetett 7 millió forintos osztalékot a Never2late.

Mennyit keres egy humorista az USA-ban?

A Forbes legutolsó, 2019-es listája szerint Hart 59 millió dollárt keresett egy év alatt, Seinfeld 41 milliót kapott. A bronzérmes Jim Gaffigan 30 millió dollárral fért fel a dobogóra, Trevor Noah 28 millióval csúszott le épphogy. A tipikusan férfidominált szakmában Amy Schumer hetedikként, 21 millióval szerepel a listán.

Kovács András Péter reakciója a Forbes cikkére: 

Valamennyi nevesített kollegám nevében köszönöm a Forbesnak a nagyon ízléses cikket és a még ízlésesebb Facebook-ajánlót.Köszönöm továbbá valamennyi - nem pénzügyi - online sajtóterméknek, hogy ilyen-olyan egyszerűsítésekkel, kiragadásokkal átvették a cikket. Bár a cégek mérlegei, amikből a Forbes-cikk írója dolgozott, nyilvánosak és bárki számára hozzáférhetők, és tudjuk, hogy a Forbes soha semmilyen értékteremtő munkát nem fog tudni más szűrőn keresztül megbecsülni, csakis a fizetségen át, a cikkben nevesített kollégák sohasem azért űzték ezt a mesterséget, hogy álomvagyonokat szerezzenek, hanem hogy nevettessenek. Az sem volt soha céljuk, hogy a tavalyi bevételt idén megduplázzák, mert bármilyen hihetetlen, nem azzal foglalkoznak, hogy mennyi volt a tavalyi bevételük, hanem hogy mennyi volt a tavalyi tapsuk. Nem annyit keresnek, amennyit csak bírnak, hanem amennyit a közönség megajánl nekik. Nem pénznyomdagépek, nem haknirobotok, még csak nem is egymással versengő haszonállatok. Boldogok, hogy a számláik ki vannak fizetve, és azt csinálhatják, amit szeretnek, minden más e fölött ajándék. És az ember még saját ajándék lovának se nézegesse a fogát, nemhogy másénak.Az pedig végképp érthetetlen, hogy pl. a Nők Lapja Cafén mit keres ennek a cikknek a kivonata.És bár nem tudom, mi a kellemetlenebb, egy ilyen listán rajta lenni vagy lemaradni róla, de őszintén, minden iróniát félretéve köszönöm a Forbesnak és a többi, a lenti cikkre ráhiénázó sajtóterméknek, hogy engem ebből a rettenetes ízléstelenségből kihagytak.

Humorista rendelés, céges rendezvényre fellépők, születésnapra meglepetés ajándék műsor

villámgyorsan és egyszerűen a lenti ajánlatkérő formula segítségével!

Dumaszínházi humoristák megrendelése

Az alábbi humorista előadók kapcsán tudsz érdeklődni a stand up comedy műsoruk költségeiről:

Aranyosi Péter, Aradi Tibor, Bach Szilvia, Badár Sándor, Bagi Iván, Beleznay Endre, Bihari Gellért, Bödőcs Tibor, Bruti, Dolák-Saly Róbert, Erdei “Rokker Zsoltti” Sándor, Éles István, Fülöp Viktor, Forgács Gábor, Gaál Dániel, Galla Miklós, Gajdos Zoltán, Hadházi László, Ihos József, Kertész RichárdRicsi fiú, Kiss Ádám, Kormos, Anett, Kőhalmi Zoltán, Laár András, Lorán BarnabásTrabarna”, Maksa Zoltán, Musimbe Dávid Dennis, Nagy Bandó András, Nacsa Olivér, Nádas György, Orbán Sándor, Orosz György, Polgár Peti, Rekop György, Somogyi András, Sulyok Péter, Szente-Veres Adrienn, Szántó Sándor, Szikra László, Szép Bence, Szőke András, Ürmös Zsolt, Vajtó László, Varga Ferenc József...

Humorista rendelés céges rendezvényre, fellépők falunapra, születésnapi meglepetés ajándék műsornak?

Villámgyors ajánlatkérés itt:

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény