HUMORISTA, Stand Up árak, humorista árak, stand up humorista árak

Stand Up Comedy fellépők megrendelése

Stand Up előadók megrendelése


Humoristák, stand up comedy fellépők - stand up árak: kérj ajánlatot! 

Aranyosi Péter, Aradi Tibor, Bach Szilvia, Badár Sándor, Bagi Iván, Beleznay Endre, Bihari Gellért, Bödőcs Tibor, Bruti, Dolák-Saly Róbert, Erdei “Rokker Zsoltti” Sándor, Éles István, Fülöp Viktor, Forgács Gábor, Gaál Dániel, Galla Miklós, Gajdos Zoltán, Hadházi László, Ihos József, Kertész RichárdRicsi fiú, Kiss Ádám, Kormos, Anett, Kőhalmi Zoltán, Laár András, Lorán BarnabásTrabarna”, Maksa Zoltán, Musimbe Dávid Dennis, Nagy Bandó András, Nacsa Olivér, Nádas György, Orbán Sándor, Orosz György, Polgár Peti, Rekop György, Somogyi András, Sulyok Péter, Szente-Veres Adrienn, Szántó Sándor, Szikra László, Szép Bence, Szőke András, Ürmös Zsolt, Vajtó László, Varga Ferenc József...

Bűvészek is rendelhetőek:

Hajnóczy Soma (Világbajnok bűvész), Badár Tamás (Hungary's Got Talent különdíjas előadó), Bognár Krisztián, Kelle Botond, Kiss Balázs, Molnár Zoltán, Susán Péter, Szép Bence (A Világ Legügyetlenebb Bűvésze), Párkányi Kolos (a Fool Us c. világhírű tv show bűvésze) stb.

Kérj ajánlatot a lenti formula segítségével: stand up humorista árak villámgyorsan!

Stand Up Comedy fellépők megrendelése

Humorista árak I Stand Up árak I Bűvész árak

Stand Up Humorista rendezvényre

Stand Up Comedy fellépők, humorista rendelés


A Stand Up Comedy története

A Stand Up Comedy jelentése

A stand-up comedy egy olyan szórakoztató műfaj, amelyben egy humorista egyedül, leggyakrabban kellékek nélkül, közvetlenül a közönséghez szólva adja elő műsorát - írja a Wikipedia. A humorista előadó rendszerint rövid, humoros történeteket mesél el, illetve vicceket vagy ún. egysoros poénokat mond el. A hallott, innen-onnan összeszedett vagy saját maga által kitalált történeteket a humorista ismerőseire-rokonaira vonatkoztatja vagy épp magát helyezi ezekbe, mivel a személyes élmény egyes szám első személyben jobban átadható. 

Stand-up comedy fellépők a műsorukat leggyakrabban úgynevezett comedy clubokban, bárokban, színházakban, céges rendezvényeken, falunapokon adják elő, bár a helyszínre semmilyen megkötés nincsen. 

Az előadó és a közönség között rendkívül szoros kapcsolat van. A nézők elvárása az, hogy a humorista folyamatosan megnevettesse őket. Ha ez nem sikerül, akkor előfordulhat, hogy a közönség bekiabálásokkal cukkolni kezdi az előadót (angolul ez a heckling). A jó humorista ilyenkor képes váltani és a saját javára fordítani a bekiabálásokat, így lépve tovább a hullámvölgyön, és újból megnevettetni a közönséget. 

A műfaj leginkább az angolszász országokban népszerű, de Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvend. A stand-up comedy kifejezésnek egyesek szerint nincsen elfogadott magyar megfelelője, de a legtöbben a "dumaszínház" kifejezést használják (ez nem keverendő össze a Dumaszínház Kft-vel!). 

Falunapra a fellépők mennyibe kerülnek?

Kérj ajánlatot itt: 

Falunapra fellépők 

A Stand Up története

A stand-up comedy gyökerei a vásárokban, varietékben és cirkuszokban fellépő viccmesélő figurákra és bohócokra vezethető vissza, majd a 19. század vége felé kezdett kialakulni erősebben a műfaj az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban (de van például kínai stand up comedy is). Humoristák, írók álltak elő monológokkal, így például Mark Twain is elismert és kedvelt előadó volt. 

A következő nagyobb lépés a műfaj történetében a rádió megjelenése és aranykora jelentette. Ekkor lett rendkívül népszerű például Bob Hope, Fred Allen vagy Frank Fay. Ők mind a varieték világából érkeztek. Ezek kihalásával a műfaj jellemző helyszíne az éjszakai bárok és klubok lettek. Az ötvenes-hatvanas években megjelent a faji kérdés mint humorforrás, és egyre több lett a szexuális témájú tréfa. Ebben az időben lett népszerű például Woody Allen is. Az 1960-as évek második felében több fekete humorista is már vegyes közönség előtt lépett fel és lett népszerű. Phyllis Diller személyében megjelent az első széles körben ismert női humorista előadó is. 

A hetvenes években egyre-másra bukkantak fel az újabb sztárok, és a humoristák már nem csak kis bárokat, hanem közepes és nagy színháztermeket is megtöltöttek. Így lett széleskörűen ismert Richard Pryor, Bill Cosby vagy Steve Martin. Az 1980-as években a televízióban is megjelent a műfaj. A Saturday Night Live című tv műsor számos fiatal humoristának nyújtott remek lehetőséget az országos ismertség megszerzésére, így többek között Robin Williams, Eddie Murphy, Jerry Seinfeld és Billy Crystal is próbára tette magát. 

Az 1990-es évekre szinte minden amerikai városban volt legalább egy comedy club. A műfaj képviselőinek száma többszörösére ugrott, és a humorista fellépők minősége egyesek szerint fel is hígult. A tehetséges előadók jól kerestek és tömegek előtt léptek fel, a kevésbé népszerűek viszont gyakran nehezen találták meg saját közönségüket. Ugyanebben az időszakban alakult ki egy alternatív stílus is, ami a személyes sértegetésekre épült. A Comedy Central kábeltelevízió csatorna egyre népszerűbbé vált, így újabb tehetséges humorista előadók jutottak lehetőséghez. A csatornán volt látható például Chris Rock, Dave Chappelle vagy Dane Cook. 

A műfaj népszerű volt és szintén nagy hagyományokra tekintett vissza Kanadában és az Egyesült Királyságban is. A műfajt olyan ismert humorista előadók képviselik, mint Peter Sellers, Jim Carrey, Eddie Izzard, Jennifer Saunders vagy Rowan Atkinson  

Stand Up Comedy humoristák Magyarországon

A Stand Up Comedy-t Magyarországon már régóta űzik - csak senki nem tudta, hogy a műfajt így hívják: elég, ha csak Hofi Géza munkásságára, a nyolcvanas-kilencvenes években sikert sikerre halmozó Maksa Zoltánra, Nagy Bandó Andrásra gondolunk. 

A Stand Up Comedy magyarországi meghonosításában elévülhetetlen szerepe van Ardai Tamás filmrendező-operatőrnek,  aki Litkai Gergely humorista és Sáfár Zoltán üzletember társaságában a Godot Kávéházban megalapította a Dumaszínházat. A 2003-ban alakult vállalkozás keretében kezdetben a Godot Kávéházban léptek fel a humoristák, kezdetbe szerény, de egy idő után folyamatosan növekvő létszámú közönség előtt. A humoristák fellépései mellett folyamatos volt a tehetségkutatás, így az egyre nagyobb létszámú társulat rövid idő alatt népszerűvé tette a stand-up comedy műfaját. A tömegmédia révén előbb a stílus, majd a Dumaszínház vált országosan ismertté. A dumaszínházi humorista fellépők az ország különböző részein, franchise rendszerben – többnyire éttermekben, kávézókban – újabb Dumaszínházak nyíltak.   

Stand Up Comedy fellépők megrendelése céges rendezvényre, privát party-ra, falunapra, városnapra, humoristák fesztiválra, iskolai rendezvényre:

Szép Bence


Szép Bence

[email protected]

+36 20 20 99 7 99   

Az RTL Klub, a TV2 és az MTV műsoraiból, szilveszteri kabaréiból,

a Rádiókabaréból ismert stand up comedy humorista fellépő: Szép Bence

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény