HUMORISTA, Stand Up Comedy fellépők, humorista árak, humoristák

Stand Up Comedy fellépők megrendelése

Humorista árak I Fellépők megrendelése

Stand Up Humorista rendezvényre

Stand Up Comedy fellépők, humorista rendelés


A Stand Up Comedy története

A Stand Up Comedy jelentése

A stand-up comedy egy olyan szórakoztató műfaj, amelyben egy humorista egyedül, leggyakrabban kellékek nélkül, közvetlenül a közönséghez szólva adja elő műsorát - írja a Wikipedia. A humorista előadó rendszerint rövid, humoros történeteket mesél el, illetve vicceket vagy ún. egysoros poénokat mond el. A hallott, innen-onnan összeszedett vagy saját maga által kitalált történeteket a humorista ismerőseire-rokonaira vonatkoztatja vagy épp magát helyezi ezekbe, mivel a személyes élmény egyes szám első személyben jobban átadható. 

Stand-up comedy fellépők a műsorukat leggyakrabban úgynevezett comedy clubokban, bárokban, színházakban, céges rendezvényeken, falunapokon adják elő, bár a helyszínre semmilyen megkötés nincsen. 

Az előadó és a közönség között rendkívül szoros kapcsolat van. A nézők elvárása az, hogy a humorista folyamatosan megnevettesse őket. Ha ez nem sikerül, akkor előfordulhat, hogy a közönség bekiabálásokkal cukkolni kezdi az előadót (angolul ez a heckling). A jó humorista ilyenkor képes váltani és a saját javára fordítani a bekiabálásokat, így lépve tovább a hullámvölgyön, és újból megnevettetni a közönséget. 

A műfaj leginkább az angolszász országokban népszerű, de Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvend. A stand-up comedy kifejezésnek egyesek szerint nincsen elfogadott magyar megfelelője, de a legtöbben a "dumaszínház" kifejezést használják (ez nem keverendő össze a Dumaszínház Kft-vel!). 

A Stand Up Comedy története

A stand-up comedy gyökerei a vásárokban, varietékben és cirkuszokban fellépő viccmesélő figurákra és bohócokra vezethető vissza, majd a 19. század vége felé kezdett kialakulni erősebben a műfaj az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban (de van például kínai stand up comedy is). Humoristák, írók álltak elő monológokkal, így például Mark Twain is elismert és kedvelt előadó volt. 

A következő nagyobb lépés a műfaj történetében a rádió megjelenése és aranykora jelentette. Ekkor lett rendkívül népszerű például Bob Hope, Fred Allen vagy Frank Fay. Ők mind a varieték világából érkeztek. Ezek kihalásával a műfaj jellemző helyszíne az éjszakai bárok és klubok lettek. Az ötvenes-hatvanas években megjelent a faji kérdés mint humorforrás, és egyre több lett a szexuális témájú tréfa. Ebben az időben lett népszerű például Woody Allen is. Az 1960-as évek második felében több fekete humorista is már vegyes közönség előtt lépett fel és lett népszerű. Phyllis Diller személyében megjelent az első széles körben ismert női humorista előadó is. 

A hetvenes években egyre-másra bukkantak fel az újabb sztárok, és a humoristák már nem csak kis bárokat, hanem közepes és nagy színháztermeket is megtöltöttek. Így lett széleskörűen ismert Richard Pryor, Bill Cosby vagy Steve Martin. Az 1980-as években a televízióban is megjelent a műfaj. A Saturday Night Live című tv műsor számos fiatal humoristának nyújtott remek lehetőséget az országos ismertség megszerzésére, így többek között Robin Williams, Eddie Murphy, Jerry Seinfeld és Billy Crystal is próbára tette magát. 

Az 1990-es évekre szinte minden amerikai városban volt legalább egy comedy club. A műfaj képviselőinek száma többszörösére ugrott, és a humorista fellépők minősége egyesek szerint fel is hígult. A tehetséges előadók jól kerestek és tömegek előtt léptek fel, a kevésbé népszerűek viszont gyakran nehezen találták meg saját közönségüket. Ugyanebben az időszakban alakult ki egy alternatív stílus is, ami a személyes sértegetésekre épült. A Comedy Central kábeltelevízió csatorna egyre népszerűbbé vált, így újabb tehetséges humorista előadók jutottak lehetőséghez. A csatornán volt látható például Chris Rock, Dave Chappelle vagy Dane Cook. 

A műfaj népszerű volt és szintén nagy hagyományokra tekintett vissza Kanadában és az Egyesült Királyságban is. A műfajt olyan ismert humorista előadók képviselik, mint Peter Sellers, Jim Carrey, Eddie Izzard, Jennifer Saunders vagy Rowan Atkinson  

Stand Up Comedy humoristák Magyarországon

  A Stand Up Comedy-t Magyarországon már régóta űzik - csak senki nem tudta, hogy a műfajt így hívják: elég, ha csak Hofi Géza munkásságára, a nyolcvanas-kilencvenes években sikert sikerre halmozó Maksa Zoltánra, Nagy Bandó Andrásra gondolunk. 

A Stand Up Comedy magyarországi meghonosításában elévülhetetlen szerepe van Ardai Tamás filmrendező-operatőrnek,  aki Litkai Gergely humorista és Sáfár Zoltán üzletember társaságában a Godot Kávéházban megalapította a Dumaszínházat. A 2003-ban alakult vállalkozás keretében kezdetben a Godot Kávéházban léptek fel a humoristák, kezdetbe szerény, de egy idő után folyamatosan növekvő létszámú közönség előtt. A humoristák fellépései mellett folyamatos volt a tehetségkutatás, így az egyre nagyobb létszámú társulat rövid idő alatt népszerűvé tette a stand-up comedy műfaját. A tömegmédia révén előbb a stílus, majd a Dumaszínház vált országosan ismertté. A dumaszínházi humorista fellépők az ország különböző részein, franchise rendszerben – többnyire éttermekben, kávézókban – újabb Dumaszínházak nyíltak.   

Stand Up Comedy fellépők megrendelése

Stand Up Comedy fellépők megrendelése céges rendezvényre, privát party-ra, falunapra, városnapra, humoristák fesztiválra, iskolai rendezvényre:

Szép Bence


Szép Bence

[email protected]

+36 20 20 99 7 99
  

Az RTL Klub, a TV2 és az MTV műsoraiból, szilveszteri kabaréiból,

a Rádiókabaréból

ismert stand up comedy humorista fellépő: Szép Bence

 

Humoristák, standup comedy fellépők megrendelése ingyen árajánlattal!

Bővebb információ és műsorrendelés:

[email protected]

+36 20 20 99 7 99

(A hívás díja 100%-ban leröhöghető a műsor alatt!)

Ha nem hívsz, nem röhögsz!  

Szép Bence Rádiókabaré műsorvezető

Stand Up Comedy Humorista önéletrajz

 

Szép Bence stand up comedy humorista produkcióival több alkalommal szerepelt televíziós csatornák (pl. RTL Klub, TV2, MTV, Nóta Tv, ATV) szilveszteri műsoraiban, talk show-kban, a Frizbiben, vezetett műsort a Rádiókabaréban, tagja a Stand Up Brigádnak.   

Szép Bence stand up comedy humorista műsorát a fentieken kívül láthattad:

- a Dumaszínház Fiatal Félőrültek Fesztiválján

- diáknapokon

- esküvőkön, leánybúcsúkon

- céges rendezvényeken

- falunapokon, szüreti fesztiválokon

- a Bethlen Téri Kabaré-ban

- a Művészetek Völgyében

- de ő volt az egyik szervezője a 24 órás Kabaré Maratonnak is...

(A fotót Zih Zsolt készítette a Rádiókabaré 2014. május 13-i felvételén)

 

Humorista születik

Szép Bence humorista Szombathelyen született szülei egyetlen gyermekeként - a nővérét és a húgát leszámítva. Mivel jó eszű gyerek volt, írásbeli felvételi nélkül vették fel az óvodába, amit nappali tagozaton végzett el. 

A tinédzser stand up comedy humorista

Különleges képességeinek köszönhetően 15 éves korában már helyettesítő újságkihordó volt Vasváron, aztán az előfizetőknek elege lett abból, hogy az újságot a postaláda hely

ett a hangosan ugató kutyák szájába gyömöszölte, így Győrváron folytatta postai karrierjét. Itt egy óvatlan pillanatban szétszedte a postahivatal keletbélyegzőjét, ezért aznap délután szünetelt a küldemények felvétele és a postajárat indítása is komoly veszélybe került. 

Egy humorista fiatalsága

Bence fiatal korában nemcsak Szép, hanem szomjas is volt: a főiskolai Gólyatáborban benevezett egy „igyunk annyi sört, mint a testsúlyunk” versenyre, ezért a felsőoktatásban eltöltött éveire csak homályosan emlékszik. Katona nem volt, mert a sorozóirodába másnaposan nem engedték be.  

Humorista a színpadon

15 évesen szerepet ajánlottak neki egy amatőr színtársulatban, ahol már a premieren halálra nevettette a közönséget. Kár, hogy egy tragédia volt műsoron… Szép Bence színház iránti töretlen szenvedélye okán számtalanszor fordult már meg hazánk és a környező országok rangos és neves színházainak büféjében, ahol mindig nagy sikert aratott a pincérek között. 

humorista

A humorista és a filmipar

(Ezt a bejegyzést még akkor írtam, amikor rendszeresen kopaszra borotváltam a fejemet...)

Szerencsét próbált a filmiparban is, egy bibliai témájú amerikai film londoni castingján Sámson szerepéről hajszál híján maradt csak le. Azt mondta a producer, Bencének gyönyörű szép a haja, csak az kár, hogy nem hordja. (Bence Skinhead & shoulders-szel mos hajat.) Nem zavar a kopaszság – nyilatkozta egyszer Bence - mert tudom, hogy szép arcnak kell a hely. 

Amit muszáj tudnod a humoristáról

Imádja az állatokat, a kedvence a roston sült csirke.

Kedvenc üdítője a sör, de az alkoholt sem veti meg.

Magánéletét óvja a bulvársajtótól, többször cáfolta, hogy gyengéd szálak fűzték volna Jennifer Anistonhoz, vagy Kate Beckinsale-hez.

Hobbija a fedett pályás véraláfutás, de a tengerparton is szeret monokinizni.

    

Szép Bence stand up comedy humorista humoros gyermekműsorokat is készít.

Humoristák az RS9 Színházban

Humorista esküvőre, lakodalomra - egyedi ajándék!

Humoristák

Humorista a tv2-n

Humorista a Magyar Televízió műsorában

Szép Bence humorista show-ja a tv2 szilveszteri műsorában

Humorista sorozat a Művészetek Völgyében

Ajánlat rendezvényszervezőknek

Stand Up Comedy Humorista linkajánlás - klikkelj! 

Humorista fellépés árak

Humorista rendelés 

Bűvészműsorok, gyerekműsorok, humorista fellépők linkjei

Stand Up Fellépők I Gyerekműsor videók I Esküvőre meglepetés I Születésnapra ajándék I Humorista videók I Humorista rendezvényre I Bűvész I Bűvészműsorok I Esküvőre ajándék I Videók I Fellépők I Mondom a magamét I Műsorvezető I Műsorvezető rendezvényre I Esküvőre különleges ajándék I Születésnapra különleges ajándék I Bűvész óvodába I Bűvész iskolába I Dumaszínház I Házassági évfordulóra ajándék I Standup fellépők I Házassági évfordulóra meglepetés I Humoristák I Frizbi I Dumaszínpad műsorok I Kabaré I Humoristák rendezvényre I Humorista blog I Rendezvényre humoristák I Esküvőre Stand Up I Kabaré Kommandó I Standup I Születésnapra ajándék I Iskolai műsor I Humorista árak I Stand Up Humorista I Bűvészműsor óvodába I Bűvészműsor iskolába I Gyerekműsor megrendelés I Gyerekműsorok I Gyerekműsorok megrendelés I Stand Up fellépők I Gyerekműsorok megrendelése előtt I Gyerekműsor Blog I Gyerekműsor I Gyerekműsorok I Bűvészműsor I Bűvészműsor Blog I StandUp Fellépések I Gyerekműsorok rendelés I Humoristák az RS9 Színházban I Rádiókabaré fotók I Stand Up Comedy humoristák I Lakodalom meglepetés I Műsor lakodalom I Stand Up fellépő I Bűvészshow I Gyerekműsorok I Bűvész Show I Bűvész rendezvényre I Humoristák jótékonysági fellépése Rakaczki Bencéért I Bethlen Téri Kabaré I Ingyenes StandUp Budapesten I Humoristák a Nóta Tv-n I Műsorvezető rendezvényre I Humorista megrendelése saját szervezésű rendezvényreHumoristák megrendelése előtt - tippek I Humoristák kabaréja I Gegmenők I Gegmenők - Humoristák videói I Gegmenők Nóta Tv I Humoristák Kecskeméten I Humoristák májusban I Humoristák Kecskeméten I Humorista előadók I Humorista és a Puli Space I Szép Bence a Rádiókabaréban I Újabb Gegmenők videók - 4 I Humoristák a Művészetek Völgye 2013 programjában I

 

Adobe I Google I Microsoft I Apple I w3

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény