A delelő obsitos és a fekete bárány

A delelő obsitos és a fekete bárány - Szőke-Badár film

Filmszínház: A delelő obsitos és a fekete bárány

A szentesi humoristák, Szőke András, Badár Sándor és Horváth János megint kitaláltak valami eredetit! 

Szőke András nevéhez olyan ikonikus független filmek kapcsolódnak, mint a Vattatyúk, az Európa kemping, a Roncsfilm - és 2021-ben elkészítette Badár Sándorral és Horváth Jánossal a legújabb alkotását, "A delelő obsitos és a fekete bárány" című egész estés filmet, amelyet különleges rendszerben forgalmaznak a humoristák: egy stand up comedy est keretében nézhető meg a film, ahogy lentebb is írunk róla.

A vígjáték a Tóth József Színház újjászületéséről szól. A film egyik mesélője a szentesi tanárnő, Bácskai Mihályné Erzsike néni, valamint Fábry Sándor. A forgatókönyvet Kincses Zoltán és Szőke András írta, a film rendezője Szőke András. 

A delelő obsitos és a fekete bárány Szőke András és Badár Sándor stand up comedy


A delelő obsitos és a fekete bárány nem kerül mozi forgalmazásra - helyette egy különleges "film-színház" keretében láthatják a nézők. (Hasonlóan, mint Badár Sándor óriási sikerű "Magyarok menni Bamako" című filmjét.)

A delelő obsitos és a fekete bárány Szőke András új filmje

A delelő obsitos és a fekete bárány film és előadás

Az előadás három részből áll:

1. A szünet előtti egy óra Badár Sándor és Szőke András színpadi stand-up produkciójával kezdődik.

2. A szünet után „A delelő obsitos és a fekete bárány” című játékfilm következik. Ennek a résznek egyik érdekessége, hogy sem mozikban, sem televíziókban, sem a közösségi médiában nem érhető el. A történet középpontjában egy kisváros és annak színházának újjáéledése jelenik meg. Sokféle zene, megannyi helyszín az országból és gyakran más oldalukról ismert személyek keltik életre a sodró történetet. A napjainkban játszódó vígjátékban többek között láthatjuk: Gulyás Erikát, Badár Sándort, Horváth Jánost, Reviczky Gábort, Gáspár Sándort, Gáspár Tibort, Fábry Sándort, Bede Róbertet, Vida Joe-t, Kincses Zoltánt, Szőke Andrást, valamint a humoristák alma materének számító szentesi Horváth Mihály Gimnázium 10.D osztály drámais diákjai és Szebeni Zoltán drámatanár.

3. A film után, záróakkordként újra valós színpadi jelenlét zárja az eseménysort.

A produkcióban Szőke András és Badár Sándor mellett van lehetőség a kitűnő séf, Bede Róbert meghívására is, aki egy főző show keretében a nézőknek készít különlegesen finom falatokat. 

A stand up comedy és filmvetítés időtartama három órás - Bede Róbert közreműködésével pedig tovább tart az élmény. 

Az egész ország területén megrendelhető a műsor, melynek szükség esetén a technikai hátterét (vetítő rendszer) a fellépők biztosítják, a fény- és hangtechnikáról (hangosítás és 2 db kézi mikrofon) a meghívónak kell gondoskodnia.

A delelő obsitos és a fekete bárány - Szőke-Badár filmek
A delelő obsitos és a fekete bárány 

magyar vígjáték, bemutató: Művészetek Völgye Fesztivál, Kapolcs, MANK Artporta - Kalapos Kert
2021. 07.25. vasárnap - 19:00
Rendező: Szőke András

"A film a tizenkilencedik századi polgári kultúra és a jelenkor párhuzamba állításával foglalkozik, egy korabeli mezőváros, Szentes tekintetében.
Üzenetünk a személyes kultúra újjászületése.
Munkánk történeti középpontja Petőfi Sándor: János vitéz című művének kialakulása, összekapcsolva a szentesi Tóth József Színház újjáépítésével. Mivel a korabeli dokumentumok alapján jól követhető az időszak nagy történelmi alakjainak kapcsolata (Petőfi Sándor, Szendrey Júlia, Tóth József vándorszínész, Horváth Mihály püspök és kultuszminiszter), joggal került az alkotás fókuszába a magyar vándorszínház, a mutatványosok, a népi és dalszínművek, a commedia l’arte, az „ős cirkusz” világa.
Célunk, összegyúrni az 1870-es időket és a modern világot.
A három főszereplő szemszögén (Badár Sándor, Horváth János és Szőke András) keresztül látjuk ezt a folyamatot."

A filmet és a stand up comedy műsort nemcsak művelődési házaknak, színházaknak érdemes, hanem céges rendezvényre is meg lehet megrendelni:

Szép Bence

+36 20 20 99 7 99

[email protected]

Ajánlatkérés

Név *
Megszólítás - válassz az alábbi lehetőségekből
Telefon *
Email cím *
Igényelt produkció - válassz az alábbi lehetőségekből

Rendezvény dátuma / a fellépés kezdési időpontja

Rendezvény jellege (céges/falunap/magán stb.)
Pontos helyszín, színpadi körülmények
Egyéb információk (preferált fellépők, további információk az árajánlathoz)

Aktuális

Reflektorfény